Зустріч із творчістю Івана Гаврилюка в Спасі Горішньому

            У Спасі Горішньому зібралися цінителі сучасної української літератури на зустріч з талановитим і оригінальним письменником Іваном Гаврилюком. А причиною зустрічі є презентація книги письменника під назвою « Зміна правил ».

           Нова, непрочитана книга це велика тайна. Беручи до рук нову книгу, можна скористатися мудрою порадою знаменитого Гете: щоб пізнати поета чи письменника, треба піти в його країну. Але що таке поетова країна? Земля, де він народився, зростав, убирав у себе бентежну матерію буття – славне село Спас. Село, де 16 червня 1957 року народився Іван Михайлович Гаврилюк. Народився у відомій родині. Рідний брат його дідуся, Ілько Гаврилюк, учасник Визвольних змагань, був досить знаним в Галичині письменником на початку ХХ сторіччя. Двоюрідний вуйко, Орест Гаврилюк, який останнім часом жив у передмісті Філадельфії, принаймні дві каденції поспіль був Головою світового “Пласту”. Два рідні вуйки віддали життя за волю України у 1946-му в лавах УПА.
          Іван Гаврилюк навчався в Спаській школі, після закінчення – на хімічному факультеті Чернівецького університету, в аспірантурі в Інституті органічної хімії НАН України. Після університету 3 місяці вчителював у Львівській області – по розподілу, але невдовзі поступив в аспірантуру в Києві і на цьому педагогічна кар’єра закінчилась. У Києві спочатку був аспірантом, потім інженером, захистив дисертацію і став молодшим науковим співробітником. Зараз проживає у Києві. Іван Михайлович писати почав приблизно з 9-го класу. Деякі його твори були опубліковані в часописах “Перевал” і “Дніпро”, часто друкувався у газетах.
           Його творчість – ніби струмок життєдайної енергії, яка дає наснагу до створення чогось нового і вражаючого. Про нього можна сказати: “романтик, яких вже немає”…
           «Зміна правил» написана у стилі фентезі. Всі герої і події видумані, тільки війна на Донбасі – реальність. Сюжет книги пронизаний любов’ю головного героя Григорія Кравчука до неньки України, любові до української мови. Він всі сили прикладає для того, щоб змінити правила буття у нашій державі. Державі, де не буде олігархів, корупції, а до влади прийдуть чесні люди. Захід відбувся у актовій залі Спаського НВК.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *